Muskatrieksta ekstrakts vīnogu kauliņu eļļā (macerāts).
Izvilkums ir ilgstoši izturēts drupināta muskatrieksta un eļļas daļas attiecībā 1:1. Šī nav ēteriskā eļļa. Aromāts arī pēc 2 mēnešu izturēšanas nav stipri izteikts. Īpašības un iedarbību tas būtiski nemaina.
60 ML, izsmidzināma pudelīte (plastikas pudelīte PBA-free, sertificēta eļļām un kosmētikas produktiem). Ražots Cēsīs. Bez piedevām, bez konservantiem. Eiropas CPNP reģistrācijas numurs: 5283178
Macerāts ir auga izvilkums uz eļļas bāzes. Macerātiem ir sarežģītāks sastāvs nekā ēteriskajām eļļām. Līdztekus ēteriskajās eļļās esošajām gaistošajām sastāvdaļām tas satur negaistošas sastāvdaļas: negaistošas taukskābes, sveķus un sveķiem līdzīgas vielas. Šajā procesā eļļā nonāk arī auga sula, lielās auga molekulas un vitamīni. Macerācijas procesā mainās arī smarža un eļļas izvilkumi bieži neatbilst mūsu izpratnei par attiecīgā auga smaržu.
Sakarā ar EU likumdošanu (kosmētikas regula (EK) Nr. 1223/2009 un komisijas regula (ES) Nr. 655/2013) kosmētikas produktu aprakstos, marķējumā nedrīkst rakstīt vai pat likt nojaust (implicēt), ka produktam piemīt ārstnieciskas vai slimību profilakses īpašības.
Par šī macerāta iedarbību citos informācijas avotos ir rakstīts:
Muskatrieksta ekstrakts eļļā (macerāts) ir vērtīgs produkts, kas tiek iegūts, macerējot (izvelkot) muskatriekstu vielas augu eļļā. Atšķirībā no ēteriskās eļļas, kas satur galvenokārt gaistošās sastāvdaļas, macerāts satur arī negaistošās vielas, piemēram, taukskābes, sveķus un sveķiem līdzīgas vielas. Tas piešķir tam plašāku pielietojumu un īpašību klāstu.
Muskatrieksta ekstrakta (macerāta) īpašības
Pretiekaisuma un pretsāpju iedarbība: Muskatriekstam piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt mazināt sāpes muskuļos un locītavās, kā arī reimatisma sāpes. Tas ir efektīvs līdzeklis pret iekaisumu un pietūkumu.
Antioksidantu īpašības: Muskatrieksts satur antioksidantus, piemēram, sabinēnu, pinēnu un limonēnu, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem un pasargā šūnas no bojājumiem.
Pretmikrobu un antiseptiskas īpašības: Tam piemīt antibakteriālas un pretparazītu īpašības, kas var palīdzēt cīnīties ar dažādām infekcijām, tostarp sēnīšu infekcijām un ādas problēmām.
Gremošanas uzlabošana: Muskatrieksts tradicionāli tiek izmantots, lai uzlabotu gremošanu, mazinātu gāzes, caureju un citas gremošanas sistēmas problēmas. Tas var stimulēt apetīti un veicināt zarnu darbību.
Nomierinoša un relaksējoša iedarbība: Muskatrieksta aromāts ir silts un pikants, un tas var palīdzēt atvieglot stresu, nomierināt nervus, uzlabot garastāvokli un veicināt labāku miegu. Tas ir noderīgs meditācijai un relaksācijai.
Ādas un matu kopšana:
Ādai: Muskatriekstu ekstrakts ir pazīstams ar savām atjaunojošajām un jauneklību piešķirošajām īpašībām. Tas var uzlabot ādas tonusu un krāsu, stiprināt šūnu membrānas un novērst ādas vājumu. Tam piemīt arī poras attīrošas un pūtītes mazinošas īpašības, pateicoties antibakteriālajai iedarbībai.
Matiem: Muskatrieksts var stimulēt matu augšanu un novērst matu izkrišanu, barojot matu folikulus un uzlabojot galvas ādas asinsriti.
Afrodiziaka īpašības: Muskatrieksts tiek uzskatīts par spēcīgu afrodiziaku, kas pastiprina sajūtas un stimulē asinsriti.
Imunitātes stiprināšana: Muskatrieksts satur dažādas aktīvās sastāvdaļas, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu un cīnīties ar patogēniem.
Pielietojums
Muskatrieksta ekstraktu eļļā var izmantot dažādos veidos:
Masāžām: Tā nomierinošās un sildošās īpašības padara to ideāli piemērotu masāžām, īpaši, lai atvieglotu muskuļu un locītavu sāpes.
Kosmētikā: To var pievienot krēmiem, losjoniem, želejām un citām kosmētikas precēm, lai uzlabotu ādas stāvokli, mazinātu novecošanās pazīmes un cīnītos pret celulītu.
Aromterapijā: Tā siltais un pikantais aromāts ir piemērots difuzoriem, lai radītu patīkamu un relaksējošu atmosfēru.
Ārstnieciskās ziedēs: Tas tiek iekļauts ziedēs, lai ārstētu locītavu sāpes, neiralģiju, osteohondrozi, poliartrītu, radikulītu un miozītu.
Mutes higiēnā: Tā antibakteriālās īpašības var palīdzēt cīnīties ar baktērijām, kas izraisa kariesu, smaganu slimības un sliktu elpu.
Svarīgi atcerēties
Muskatrieksts, it īpaši lielās devās, var būt toksisks. Macerātos tā koncentrācija ir mazāka nekā ēteriskajās eļļās, taču vienmēr jāievēro piesardzība.
Pirms lietošanas uz lielākiem ādas laukumiem ieteicams veikt nelielu testa laukuma pārbaudi, lai pārliecinātos, ka nav alerģisku reakciju vai ādas kairinājuma.
Nav ieteicams lietot uz atvērtām brūcēm.
Muskatrieksta ekstrakts eļļā ir daudzpusīgs produkts ar bagātīgām īpašībām, kas var būt noderīgs gan veselības, gan skaistumkopšanas jomā.
Glabāt vēsā vietā.
Pēc likumiem ekstrakti šeit ir kosmētikas līdzekļi. Pēc būtības daudzus ekstraktu veidus cilvēki jau sen ir lietojuši dažādos veidos. Mēs medicīniska rakstura konsultācijas nesniedzam un apraksts par katra auga ekstrakta iedarbību ir apkopota publiski pieejamā informācija un pētījumi.










Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.